Stiri Ultima Ora!

Liderul partidului de guvernământ Lege şi Justiţie, Jaroslaw Kaczynski, ar putea deveni vicepremierul Poloniei

Cel mai influent politician din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), va deveni foarte probabil vicepremier, într-o încercare de a pune capăt tensiunilor din interiorul majorităţii guvernamentale, transmite joi dpa, potrivit Agerpres.

”Totul indică o intrare a lui Jaroslaw Kaczynski în guvern ca vicepremier”, a declarat vicepreşedintele Seimului polonez (camera inferioară a parlamentului), Ryszard Terlecki.

Kaczynski, care a fost prim-ministru în 2006-2007, a preferat să nu deţină nicio funcţie guvernamentală după ce partidul său a revenit la putere, la finalul lui 2015.

În calitate de vicepremier, Jaroslaw Kaczynski va conduce probabil un nou comitet de securitate, care va superviza Ministerul Justiţiei, a adăugat Terlecki.

SCANDALUL ia amploare: USR PLUS București anunță că a depus plângere penală împotriva Gabrielei Firea în cazul Constanda

Cea mai gravă criză internă a partidului de guvernământ este legată de ministrul justiţiei Zbigniew Ziobro. PiS susţine că Ziobro şi parlamentarii loiali acestuia au solicitat prea multă putere în perspectiva unei remanieri guvernamentale, ceea ce a amplificat speculaţiile despre o dezintegrare a majorităţii parlamentare conduse de PiS. Scenariile posibile în acest caz ar fi un guvern minoritar sau alegeri anticipate.

Disputa s-a intensificat după ce facţiunea condusă de Ziobro nu a reuşit să sprijine proiectele legislative promovate de partidul lui Kaczynski.

Totuşi, în urma unei serii de discuţii de ultim moment, inclusiv întâlniri faţă în faţă Kaczynski-Ziobro, facţiunile din interiorul majorităţii guvernamentale sunt aproape de a ajunge la un acord, a precizat PiS.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *