Stiri Ultima Ora!

‘Lupul singuratic’ a devenit cel mai bogat om din China. Jack Ma, patronul Alibaba, a fost detronat

Un magnat al apei îmbuteliate și vaccinurilor a devenit cea mai bogată persoană din China într-o zi care a fost marcată și de pierderi masive printre elita mondială a tehnologiei. Valoarea netă a lui Zhong Shanshan a ajuns, miercuri, la 58,7 miliarde de dolari, cu 2 miliarde de dolari mai mult decât deține Jack Ma, patronul gigantului Alibaba, potrivit Indexului Miliardarilor făcut de Bloomberg, scrie china-lupul-singuratic-i-a-luat-pozitia-de-top-1373269″ target=”_blank”>Digi24.

Zhong este acum a doua cea mai bogată persoană din Asia, în urma lui Mukesh Ambani din India, și este pe locul 17 dintre cei mai bogați oameni din lume, în fața lui Charles Koch și Phil Knight.

Este poreclit “Lupul singuratic” pentru evitarea politicului și grupurile sociabile de afaceri. Averea lui Zhong a sărit de 51,9 miliarde în 2020. Oferta publică inițială a companiei de apă îmbuteliată Nongfu Spring – care s-a dovedit a fi cea mai populară printre investitorii de retail – l-a propulsat pe Zhong în topul celor trei mai bogați oameni la începutul acestei luni. Asta a venit după ce listarea din aprilie a producătorului de vaccinuri Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise a ridicat valoarea lui netă la 20 de miliarde de dolari până la începutul lui august.

Acum, Zhong conduce un clasament al averilor în China care este în mod tipic dominat de către oameni care și-au făcut averile din companiile de tehnologie.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *