Stiri Ultima Ora!

Medicii deveniți ‘vedete’ încep să fie contestați! Ordinul medicilor spanioli a cerut demisia epidemiologului-şef al Ministerului Sănătăţii

Ordinul medicilor spanioli a cerut sâmbătă demisia epidemiologului-şef al Ministerului Sănătăţii şi consultant al executivului spaniol, Fernando Simon (foto), o figură reprezentativă a luptei împotriva pandemiei noului coronavirus, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Organizaţia care îi reprezintă pe medicii spanioli a cerut “demisia imediată a dr.Fernando Simon (…) pentru incompetenţă manifestată şi prelungirea duratei pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat.

Figură reprezentativă în Spania, Fernando Simon informează în mod regulat despre situaţia sanitară din ţară, una dintre cele mai afectate din lume, în cadrul unei conferinţe de presă televizată şi foarte urmărită la nivel naţional.

Picătura de apă care a umplut paharul a fost o analiză prezentată joi de Fernando Simon, care – potrivit Ordinul medicilor spanioli – minimalizează cazurile de COVID-19 în profesia lor, “care ne situează printre persoanele cele mai contaminate dintre toate ţările europene”, reaminteşte Ordinul într-un comunicat.

Citeste si: VIDEO Scene șocante în Nagorno Karabah – Armenii își dau foc la case înainte de a părăsi teritoriile cucerite de azeri

Săptămâna trecută, dr.Fernando Simon şi-a declarat regretul faţă de comentariile sale, considerate misogine, asupra unor infirmiere “contagiate” care au suscitat indignarea Ordinului infirmierilor.

Epidemiologul în vârstă de 57 de ani a mai fost criticat în trecut de unii colegi şi partide din opoziţie pentru a fi întârziat prea mult recomandarea unor măsuri drastice la începutul primului val şi pentru a fi minimalizat impactul pandemiei.

Spania este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus cu aproape 1,5 milioane de cazuri şi peste 40.000 de decese.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *