Stiri Ultima Ora!

Medicul erou de la Piatra Neamţ, coleg de facultate cu Nelu Tătaru. Ministrul Sănătăţii: ‘Suntem toți vinovați în această țară’

Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă seara la Spitalul mobil de la Lețcani din județul Iași că pentru criza de la spitalul din Piatra Neamț există o vină colectivă. El a explicat că va face o reevaluare a întregului sistem medical, după incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, unde au murit 10 oameni, iar medicul Cătălin Denciu, fost coleg de facultate cu Tătaru, a suferit arsuri grave încercând să salveze pacienţii.

Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a declarat că toată lumea este vinovată pentru tragedia de la Piatra Neamț deoarece a acceptat ca în utimii 30 de ani sistemul medical să fie menținut într-o situație de criză.

„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare … cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Tătaru la Lețcani.

El a mai spus că se impune o reevaluare urgentă a întegului sistem medical românesc.

„Nu doar începând de mâine, începând de ieri, tot ce înseamnă reevaluare de management, tot ce înseamnă reevaluare de capacitate de tratament a unităților medicale, cooordonare de către minister a situației”, a precizat Nelu Tătaru.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *