Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Medicul Tudor Ciuhodaru: “Această săptămână ne arată un lucru bun și unul rău”

Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenția că testele efectuate zilnic în România sunt extrem de puține în continuare. “Această săptămână ne arată un lucru bun și unul rău. Lucrul bun este ceea ce spuneam de la începutul acestei pandemii, că e nevoie de testarea extinsă a populației și că lucrurile acestea sunt soluțiile corecte de prevenție. Testezi și izolezi.

Lucrul prost ne arată că e haos total privind aceste raportări și valorile de astăzi asociate lipsei de transparență ne indică mai mult preocuparea majoră a autorităților pentru reinstalarea măsurilor milițienești și lipsa unei strategii concrete privind controlul științific al acestei pandemii decât o preocupare reală privind sănătatea populației”, a declarat medicul UPU Iași la Antena 3.

Recomandările făcute de Centrul European de Control al Bolilor, după care se ghidează toate statele europene, arată că 0,1% din populație ar trebui să fie testată zilnic. Tudor Ciuhodaru spune că acest lucru înseamnă în jur de 20.000 de cazuri.

“Pe 11 aprilie, în plină stare de urgență, când totul era sub control și totul era foarte bine în România, au fost raportate 523 de cazuri la 3.852 de teste. Astăzi avem de patru ori mai multe teste și o creștere a cazurilor cu 6%. Vreau să știe toți românii că în continuare testăm puțin și prost.

Valorile de referință în UE sunt foarte clar precizate de Centrul European de Control al Bolilor, care spune că trebuie testată zilnic 0,1% din populație. Asta înseamnă cam 20.000 de cazuri. Asimptomaticii sunt în continuare scoși de la testare. Mă uit cu groază ce se întâmplă în București.. testarea extinsă este blocată”, a mai explicat medicul.

Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 09.07.2020 (10:00) – 10.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (8 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, București și Tulcea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la o persoană de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *