Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Motivul pentru care Ungaria pune condiții românilor care vor să intre sau să tranziteze țara

România a fost inclusă în categoria galbenă, iar cetățenii care vin din țara noastră vor putea ieși din carantină doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Din categoria roșie fac parte Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord, Albania, Muntenegru și Ucraina.

Intrarea cetăţenilor străini venind din ţări ”roşii” va fi interzisă.

“Trebuie să ne asigurăm securitatea noastră astfel încât virusul să nu fie adus din străinătate. Rata de infecţie la noi este în scădere şi vrem să rămână aşa”, a declarat şeful cabinetului premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, jurnaliştilor din capitală.

Ungaria, ţară membră a Uniunii Europene cu 9,8 milioane de locuitori, a înregistrat oficial, duminică, 4.234 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 595 de decese. 

456 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore în România, iar 13 persoane au murit. Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19.

De sâmbătă, de la ora 10.00 până duminică, la ora 10.00 au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 847.586 de teste.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României în OMS, vine cu un avertisment dur şi spune că aşa cum cazurile de COVID-19 au crescut repede de la 400 la 700 de cazuri pe zi, la fel putem ajunge la cifre mult mai mari.

“Dacă ne apropiem de un nou vârf, putem să considerăm că e bine, pentru că înseamnă că se oprește creșterea. Dacă atingi un vârf, punctul următor e de descreștere. Eu sper să fie așa, dar lucrul ăsta nu se poate întâmpla mai repede de câteva săptămâni și doar dacă reușim să încheiem această abordare diferită în zona publică în ceea ce privește această fecțiune, încât să dăm suficientă coerență mesajulor, pe de o parte, și să dăm încredere oamenilor că dacă reușesc să respecte acele câteva măsuri, lucrurile pot intra în normal. Acest lucru trebuie coordonat cu autoritățile de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

scade varsta tinerilor cu covid nelu tataru putem vedea decese la 30 35 de ani Actualitate

12 Iul, 16:15

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *