Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Motivul pentru care zeci de mii de oameni vor să aibă coronavirus

Conform CNN, a fost lansată o campanie în care mai mulţi voluntari vor să rişte să fie infectaţi cu noul coronavirus pentru a grăbi inventarea unui vaccin. Proiectul online controverat se numeşte „1 Day Sooner”, la care a fost creat un site în care voluntarii pot bifa dacă sunt intresaţi să fie contaminaţi cu noul virus.

„Studiile provocărilor umane expun în mod deliberat participanţii la infecţie, pentru a studia bolile şi pentru a testa vaccinurile sau tratamentele. Au fost utilizate pentru gripă, malarie, tifoid, febră dengue şi holeră. Cercetătorii explorează dacă studiile provocării umane ar putea accelera dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, salvând mii sau chiar milioane de vieţi.” , anunţă site-ul în deschidere. Aproximativ 16.213 de voluntari s-au înscris înplatformă din 102 ţări diferite.

Josh Morrison este unul dintre fondatorii acestui proiect, care funcţionează ca o organizaţie nonprofit şi a declarat că eşantionarea candidaţilor se va efectua pe baza unui sondaj de opinie cu întrebări referitoare la starea medicală a voluntarilor. Despre modul în care se efectuează studii pe oameni a explicat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a emis un raport cu privire la criteriile etice ale acceptabilităţii studiilor pe subiecţi umani în contextul pandemiei.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *