Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Nelu Tătaru, control la unitățile medicale din Constanța: “Pregătirile sunt în stadii avansate. Dar e un potențial focar dacă nu respectăm măsurile”

În Constanța au fost confirmate 114 cazuri pozitive de coronavirus și două decese. Trei medici au fost afectați de noul coronavirus până acum.

“Astăzi am fost la Spitalul de Boli Infecțioase, am fost în zona de carantină de la Techirghiol, am venit la Spitalul Județean Constanța, am fost la  Spitalul militar de campanie de pe Stadionul Portul. Pregătirile sunt în stadii avansate. 

La Boli Infecțioase am vorbit cu personalul medical, care mi-a relatat o activitate destul de intensă, dar rutina de zi cu zi a făcut ca patologia să le fie la îndemână, iar tratamentul pe care îl acceptă în acest moment este un tratament cu rezultate destul de bune. Am vrut să văd și Constanța. Vizitele mele vor merge peste tot unde avem peste 100 de cazuri confirmate. Aici avem 114 cazuri pozitive, 2 decese, 3 medici afectați, 5 cadre medicale personal-auxialiar. Personalul medical rămâne în prima atenție.

La nivel de Constanța, avem un aflux mare de cetățeni din exterior, avem un aflux care poate la un moment dat să deranjeze lucrul bine făcut din unitățile sanitare. E un potențial focar dacă nu avem grijă la acele măsuri de izolare, carantinare”, a spus Tătaru.

La nivel național, bilanțul pandemiei de coronavirus de astăzi, 5 aprilie 2020, arată că 3.864 de români au fost infectați cu coronavirus, iar 148 dintre ei și-au pierdut viața. De asemenea, alți 374 s-au vindecat și au fost externați.

Nelu Tătaru, control la unitățile medicale din Constanța: “Pregătirile sunt în stadii avansate. Dar e un potențial focar dacă nu respectăm măsurile”

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *