Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: ‘Avem transmitere comunitară accentuată! Facem un apel către populație!’

”De două săptămâni și jumătate suntem într-o creștere de cazuri. Dacă la început a fost o creștere timidă, în ultimele zile am avut și creșteri peste 300-400.

Suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată.

Au fost momente în serile trecute unde am transferat pacienți din Ploiești la București. Suntem într-un moment în care gestionăm trei etape de relaxare, weekenduri prelungite și o respectare parțială a măsurilor de distanțare socială.

În acest context, avem această creștere a cazurilor. Avem anchete în desfășurare în toată țara.”, spune ministrul Sănătății.

România, în zona galbenă a listei cu coronavirus!

”Noi facem o evaluară în fiecare zi, facem evaluari săptămânale sau la două săptămâni. Orice evaluare e contorizată de Centrul European de control al bolilor care face acea listă a indicatorilor cumulați la suta de mii de locuitori și ne dă riscul.

Totul este reciproc. Noi vom avea și mâine această evaluară. Vom lua decizii cu privire la data de 1 iunie. În acest moment nu avem discuții de închidere cu Bulgaria. Rămâne că mâine să mai discutăm despre această problemă și vom lua o decizie.

Noi discutăm poziționara fiecrei țări în parte. Noi suntem în partea galbenă a acestei liste. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest număr de cazuri crescute, dar suntem într-un moment în care facem un apel la populația României: Haideți să respectăm regulile de igienă și distanțare socială.

Cred că această relaxare prost înțeleasă, încurajată de pe margine într-un scop politic nu va duce decât la a forța un sistem medical.”, a mai declarat Tătaru.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *