Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Noi simptome la pacienți cu coronavirus: delir, agitație, confuzie

Cadrele medicale vin cu avertismente, după ce au observat că mulți dintre acești pacienți prezintă în mod straniu manifestări similare.

Un exemplu este un pacient,trecut de 50 de ani, care  a fost internat în spital după ce a fost găsit confuz, agitat și incoerent, toate fiind semne ale unor schimbări neurologice drastice, scrie ABC News. 

La început, medicii au crezut că are meningită. Nu l-au suspectat de Covid-19, pentru că bărbatul nu avea simptome respiratorii specifice. Spre surpriza lor, însă, bărbatul a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus, o procedură standard a respectivului spital, aplicată tuturor pacienților. Abia după ce bărbatul a pierdut orice legătură cu realitatea – fiind incapabil să mai spună cine este sau unde se află – a început să aibă și simptomele respiratorii comune asociate cu COVID-19. 

Asta s-a întâmplat la două zile după spitalizare.  În cele din urmă, pacientul a fost transferat la Terapie Intensivă pentru a fi pus pe ventilație artificială, în timp ce el era încă incapabil să înțeleagă ce i se întâmplă.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *