Stiri Ultima Ora!

Primul pui de panda gigant născut în Olanda, prezentat publicului

Primul pui de panda gigant născut în Olanda, în vârstă de aproape şapte luni, şi-a făcut vineri debutul în faţa publicului prezent la grădina zoologică Ouwehands după ce a părăsit maternitate a cu o zi înainte, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Puiul mascul, botezat Fan Xing, a putut fi admirat pentru prima dată de vizitatorii grădinii zoologice odată cu redeschiderea parcului, închis provizoriu până în acest moment din cauza restricţiilor impuse de noul coronavirus.

”Cred că se simte bine. Mama lui este aici, se simte în siguranţă, deci este bine”, a declarat José Kok, responsabilă în cadrul parcului situat la Rhenen, în centrul Olandei.

”A trăit în maternitate timp de câteva luni după care a ieşit treptat, a început să meargă, iar acum este aici, se caţără, cade”, a explicat pentru AFP Kok, care a spus că este foarte mândră de naşterea puiului de panda.

Citește și: Transilvania, inclusă de National Geographic în topul destinaţiilor de vacanţă pentru familii, în 2021

Născut pe 1 mai, Fan Xing a venit pe lume în urma concepţiei naturale într-un cuplu de panda gigant împrumutat de China Olandei pentru o perioadă de 15 ani.

Numele puiului, dat publicităţii la sfârşitul lui octombrie, este compus din ”Fan”, o abreviere care face referire la pictorul olandez Vincent van Gogh în chineză, şi ”Xing”, care înseamnă ”stea”.

Puiul va putea rămâne în Olanda timp de patru ani, după care va fi trimis în China în cadrul unui program internaţional de reproducere.

Va fi astfel ”ambasadorul panda gigant în China, în natură, care au nevoie de protecţie”, a spus José Kok.

content-image

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *