Stiri Ultima Ora!

Prinţului Charles a lansat o colecție vestimentară ce combină luxul şi dezvoltarea durabilă

O colecţie vestimentară, ce combină luxul şi dezvoltarea durabilă, a fost lansată joi cu susţinerea asociaţiei de caritate a prinţului Charles, un cunoscut promotor al ecologiei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Moştenitorul tronului britanic s-a declarat “extrem de impresionat” de această colecţie de 18 articole – 10 pentru femei, opt pentru bărbaţi -, lansată de asociaţia sa The Prince’s Foundation, în parteneriat cu site-ul de vânzări online Yoox Net-A-Porter.

Colecţia a fost creată în cadrul proiectului The Modern Artisan, dezvoltat de fundaţia prinţului Charles.

În acest proiect, şase studenţi italieni de la Politecnico di Milano au conceput aceste articole vestimentare, fabricate în Marea Britanie de şase absolvenţi ai unor cursuri de tehnici artizanale tradiţionale din Scoţia.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Ministerul Sănătăţii are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”

Potrivit prinţului Charles, “cheia succesului pare să fie redescoperirea importanţei pe care natura o joacă în toate lucrurile şi din care provin materialele naturale”. “Este o nebunie să continuăm o abordare care nu face decât să ia, să fabrice şi să arunce”, a adăugat el, făcând o aluzie la conceptul efemer şi ieftin “fast fashion”.

În ediţia din luna decembrie a revistei Vogue, prinţul Charles afirmă că face parte “dintre acele persoane care detestă să arunce orice lucru” şi că preferă să îşi întreţină hainele “sau chiar să le peticească dacă este necesar, decât să le abandoneze”.

Articolele vestimentare create în cadrul acestui proiect sunt echipate cu o identitate digitală “ce indică istoria produsului, materialele sale, artizanii care le-au conceput şi fabricat, dar şi recomandări în privinţa întreţinerii şi reparaţiei, pentru a permite clienţilor să preţuiască aceste haine timp de mulţi ani”, precizează un comunicat publicat pe site-ul Yoox Net-A-Porter.

Anul trecut, prinţul Charles a donat urzicile care creşteau pe domeniul reşedinţei sale, Highgrove House, cuplului de stilişti ecologişti Vin + Omi, care le-au prelucrat şi le-au transformat în articole vestimentare, prezentate în cadrul unei defilări de modă ce a avut loc la Londra, în septembrie 2019.

De această dată, noua colecţie, care se inspiră din operele lui Leonardo da Vinci, foloseşte caşmir şi lână fabricate de compania scoţiană Johnstons of Elgin şi mătase biologică provenită din Italia.

Încasările ce vor fi obţinute vor fi donate fundaţiei prinţului Charles, care susţine dezvoltarea unor programe de formare destinate conservării artizanatului textil tradiţional.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *