Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Profesor Alexandru Rafila: Nu este exclus să fie recomandată purtarea măştii şi la vară

Alexandru Rafila crede că mai important ar fi să nu ne mai înghesuim și să păstrăm distanţarea socială 

Întrebat vineri seară, la Digi 24, în legătură cu menţinerea unora dintre restricţiile existente în prezent şi cu posibilitatea ca, în consecinţă, să fim nevoiţi să purtăm mască toată vara când ieşim afară, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a declarat: ”E posibil, este una dintre posibilităţi. Eu cred că mai important decât să purtăm mască este să nu ne mai înghesuim, să păstăm această distanţare socială, să încercăm să generalizăm exerciţiul acesta pe care-l desfăşurăm în această perioadă.

Eu aşa încerc să-l caracterizez, că este un exerciţiu, în aceste două luni, iar ulterior trebuie să devină un comportament pentru majoritatea concetăţenilor. Şi atunci, probabil că o să trecem cu bine vara”.

Profesorul Rafila crede că nu asistăm neapărat la o relaxare a oamenilor în faţa pandemiei, ci a intervenit acomodarea lor cu situaţia, s-au obişnuit şi nu mai sesizează pericolul.

„Şi în mod automat, încercăm să revenim la comportamente care înainte erau uzuale. Mi-e greu să spun că cineva este de vină sau că este inconştient, e pur şi simplu un exerciţiu pe care unii nu mai pot să-l continue şi atunci trebuie să-i convingem”, a arătat profesorul.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *