Stiri Ultima Ora!

PSD propune Cotroceniului și liderilor parlamentari un consens politic pentru Pactul pe Sănătate

PSD le-a transmis, miercuri, liderilor partidelor parlamentare și președintelui Klaus Iohannis, câte o solicitare privind adoptarea unui Pact pe Sănătate care să stabilească anumite obiective „indiferent cine va fi la conducerea țării”. PSD îi solicită șefului statului să medieze un consens național între partide, pe tema sănătății.

Citește și: VIDEO – Scriitorul Mircea Dinescu îi răspunde lui CTP, acest ‘împărat în trening’: ‘Poate că i-aș fi plâns de milă’

Măsurile propuse de PSD sunt:

  • Depolitizarea sistemului de sănătate
  • Colaborarea loială între autoritățile centrale și cele locale, indiferent de culoarea politică a decidenților
  • Profesionalizarea managementului spitalelor și a direcțiilor de sănătate publică
  • Debirocratizarea la toate nivelurile sistemului
  • Finanțarea adecvată a sistemului de sănătate

„Am transmis astăzi președintelui României, tuturor președinților partidelor parlamentare și liderului grupului parlamentar al minorităților naționale solicitarea de a adopta urgent un Pact pentru Sănătate, care să garanteze românilor că, indiferent cine va fi la conducerea țării, sănătatea va fi prioritatea absolută. Renunțați la conflict! Renunțați la vrajbă! Acum e nevoie de acțiune unitară pentru viața și siguranța românilor, acțiune cerută, de altfel, și de cadrele medicale, de Colegiul Medicilor și de reprezentanții SANITAS”, a scris, pe Facebook, liderul PSD Marcel Ciolacu.

Scrisoarea-apel trimisă de PSD poate fi consultată aici.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *