Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Raed Arafat: Numărul testelor a crescut și o să ajungem la 8.000 pe zi

“Numărul testelor a crescut și o să ajungem la 8.000 de teste pe zi. Astăzi avem cam 6.000 de teste pe zi. E o creștere față de ce se făcea înainte. Pentru cei care spun că situația nu reflectă normalitatea în acest moment, le spun că dacă aveam cazuri mai multe și eram în situația dramatică a altor țări, atunci trebuia să avem un număr de decese mai mare. Nu acum ne situăm la un număr de 240-270 de pacienți în secțiile de terapie intensivă, testați pozitiv cu coronavirus. Dacă aceste cifre cresc mai mult, fără să crească numărul cazurilor confirmate, înseamnă că nu avem date corecte despre ce se întâmplă în teren”, a spus Arafat la Antena 3.

În ceea ce privește echipamentele de protecție, Raed Arafat a spus că se încearcă creșterea stocurilor și că a început fabricarea materialelor necesare și în România.

“Creștem stocurile, încercăm să aducem mai mult și mai e un lucru important: deschidem industria noastră, să se poată fabrica în România multe din lucrurile de care avem nevoie. Echipamente de protecție, măști încep să se fabrice în România. Crearea stocurilor va dura, până avem stocurile necesare care să ne permită să funcționăm o perioadă, fără să avem de unde să cumpărăm materiale”.

Raed Arafat: Numărul testelor a crescut și o să ajungem la 8.000 pe zi

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *