Stiri Ultima Ora!

Scandal internațional pentru caricaturile cu Mahomed: Recep Tayyip Erdogan îndeamnă turcii să nu mai cumpere produse franțuzești

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a îndemnat luni pe turci să boicoteze produsele franţuzeşti, pe fondul unei dispute cu omologul său francez Emmanuel Macron privind tratamentul musulmanilor în Franţa, relatează AFP.

Citește și: CLARIFICARE de la Ludovic Orban: FĂRĂ mască la alergat în aer liber

”La fel cum în Franţa unii spun «nu cumpăraţi mărci turceşti», mă adresez aici naţiunii mele: mai ales nu daţi atenţie mărcilor franţuzeşti, nu le cumpăraţi”, a îndemnat Erdogan într-un discurs, la Ankara.

Prin acest apel, Turcia se alătură unor ţări precum Qatarul, Kuwaitul sau Iordania, care îndeamnă la boicotarea produselor franţuzeşti din cauza caricaturilor profestului Mahomed. Acest apel intervine de asemenea la câteva zile după ce Emmanuel Macron a subliniat că Franţa nu va renunţa la caricaturile profetului Mahomed.

Preşedintele turc a comparat tratamentul musulmanilor în Europa cu cel al evreilor înaintea celui de-al Doilea Război Mondial. Erdogan a acuzat anumiţi lideri europeni de ”fascism” şi ”nazism”. ”O campanie de linşaj asemănătoare celei împotriva evreilor înainte de-al Doilea Război Mondial este pe cale să fie purtată împotriva musulmanilor”, a denunţat şeful statului turc.

Erdogan a apreciat în weekend că Macron este bolnav psihic şi că ar trebui să se trateze, ceea ce a determinat Parisul să-şi recheme ambasadorul din Turcia.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *