Stiri Ultima Ora!

Se vede efectul restricțiilor în Germania: Rata de infectare cu coronavirus a scăzut

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a declarat miercuri că rata de infectare cu coronavirus a scăzut în ţară, dar nu şi-a luat niciun angajament privind ridicarea restricţiilor introduse pentru luna noiembrie, relatează dpa.

Există în continuare o creştere zilnică a numărului de cazuri “dar este mai puţin puternică. Acest lucru este încurajator pentru moment dar nu este suficient”, a declarat Spahn pentru RTL şi ntv, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție! Declarația pe propria răspundere este valabilă numai în format fizic

El a subliniat că ar fi prea devreme să vorbească despre “un punct de cotitură”.

Declaraţiile ministrului intervin în contextul în care Institutul Robert Koch (RKI), a raportat o creştere zilnică cu 18.487 de infectări, ceea ce ridică numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 de la începutul pandemiei la 705.687.

Creşterea a fost cu 3.155 mai mare decât cea de marţi şi mai mare decât cea din aceeaşi zi a săptămânii trecute, când s-au înregistrat 17.214 de cazuri noi.

RKI a precizat că bilanţul total al morţilor de COVID-19 a crescut cu 261 miercuri, ajungând la 11.767.

Mai târziu în cursul zilei de miercuri, guvernul federal a făcut declaraţii similare cu cele ale lui Spahn, purtătoarea de cuvânt Ulrike Demmer afimând totuşi că al doilea val nu a ajuns încă la momentul de vârf.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

“Vedem acum un trend pozitiv, dar rămâne să vedem dacă avem de a face cu o întrerupere a circuitului”, a spus Demmer.

Pe 2 noiembrie, Germania a închis restaurantele, barurile, instituţiile culturale şi locurile de petrecere a timpului liber într-o tentativă de a limita răspândirea exponenţială a coronavirusului, în contextul unor preocupări tot mai mari că sistemul sanitar al ţării putea fi depăşit în termen de săptămâni.

De asemenea, au fost introduse restricţii dure la libertatea de adunare, conform cărora doar membrii a două gospodării mai pot să se întâlnească. Regulile de purtare a măştilor au fost extinse în mai multe zone urbane.

Luni, cancelarul Angela Merkel urmează să poarte convorbiri cu premierii celor 16 landuri pentru a discuta despre răspunsul la pandemie.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *