Stiri Ultima Ora!

Șeful societății de ATI a dezvăluit ce soluții i-a propus lui Klaus Iohannis: ‘Acest accident de la Piatra Neamț ar putea să se repete în orice spital din țară’

Vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc, a explicat ce propuneri i-a făcut președintelui României, Klaus Iohannis, astfel încât situații precum cele de la Piatra Neamț să nu se mai repete.

Citește și: Bistrița intră în carantină: incidența cazurilor este de 9,1 la mia de locuitori

„În fața acestei tragedii de la Piatra Nemț noi societatea de ATI am propus soluții, iar opinia mea e că politicienii trebuie să asculte. Salut faptul că propunerile  au fost auzite.

1. Realizarea unui program a Ministerului Sănătății de finanațare a unui program de mentenanță. Spitalele nu au bani. Sunt alte cheltuieli, utilități, consumabile, reactivi. Rezultă că aparate vitale nu beneficiează de mentenanță. Nu doar că am propus, ci am demarat un studiu pentru a vedea de ce fonduri ar fi nevoie. În prezent există companii de apartament care fac acum mentenanță, dar sunt – repet – companii de apartament care angajează meșteri.

2. Al doilea program sau soluție este o finanțare europeană pentru înlocuirea instalațiilor electrice. Ele sunt clar depășite.

Sunt două soluții care trebuie să rezolve o problemă. Nu exagerăm când spunem că acest accident ar putea să se repete în orice spital din țară”, a spus Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății ATI, la postul Digi24.

Citește și: Cazul de la Neamț se poate repeta și la Brăila! Președintele PNL, după ce mai multe spitale nu au autorizație la incendiu: ‘Sper să ne ferească Dumnezeu’ .

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *