Stiri Ultima Ora!

Situația este CRITICĂ: Armata cehă a transformat un centru de congrese din Praga în SPITAL de campanie

Armata cehă are aproape pregătit un spital de campanie cu 500 de paturi, solicitat de guvern în faţa riscului unui colaps al capacităţii spitaliceşti din cauza creşterii rapide a numărului cazurilor de COVID-19, relatează joi agenţia EFE.

Spitalul de campanie, amenajat într-un centru de congrese din Praga, va putea primi pacienţi COVID-19 simptomatici, dar în stare stabilă, sau care nu pot rămâne în carantină la domiciliu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

Această facilitate va intra în funcţiune dacă se adeveresc cele mai rele estimări privind evoluţia epidemiei şi sistemul sanitar va ajunge într-o situaţie de colaps, ceea ce ministrul sănătăţii Roman Prymula se teme că s-ar putea întâmpla în a doua săptămână a lunii noiembrie.

Spitalul de campanie, împărţit în zece secţii cu 50 de paturi fiecare, este prevăzut cu zece unităţi de terapie intensivă dotate cu echipamente de respiraţie artificială. Fiecare secţie este echipată cu sistemul de informare al spitalului Bulovka, centrul de referinţă al Cehiei pentru tratarea bolilor infecţioase şi care supervizează noua unitate spitalicească.

Citește și: Un fost șef al Serviciului de Informații Externe ‘atacă’ alegerile parlamentare! Va candida pe listele partidului lui Victor Ponta

În cadrul spitalului de campanie există şi un pavilion dedicat personalului sanitar, cu 120 de paturi pentru odihnă. Dacă îşi va desfăşura activitatea la întreaga capacitate spitalul va fi deservit de un personal sanitar format din 200 de membri din rândul armatei, inclusiv medici militari şi asistenţi.

Republica Cehă a înregistrat în ultimele 24 de ore 14.968 noi cazuri de COVID-19, o nouă cifră record şi o creştere de 25% faţă de raportarea anterioară, fiind în Uniunea Europeană ţara cu cea mai ridicată rată a contagierilor în ultimele 14 zile. Numărul cazurilor active este de circa 124.000, dintre care aproximativ 4.400 sunt internări. Comisia Europeană a anunţat joi că va trimite autorităţilor cehe 30 de ventilatoare din rezerva de echipamente medicale rescEU.

Citește și: Tăriceanu: ‘Pe 6 decembrie avem șansa să eliberăm patul de la ATI pe care îl ocupă guvernul Orban’

Guvernul de la Praga a instituit începând de joi restricţii de circulaţie, deplasările fiind permise numai pentru a merge la serviciu, la medic sau la cumpărături. Până pe 3 noiembrie sunt închise toate centrele comerciale, cu excepţia magazinelor alimentare şi farmaciilor, iar pe stradă nu pot ieşi împreună mai mult de două persoane.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *