Stiri Ultima Ora!

STUDIU îngrijorător al epidemiologilor – Aerosolii sunt vinovați de infectare în 75% din cazurile COVID-19

Îngrijorarea legată de pandemie persistă peste tot în lume. Un nou studiu realizat în Spania de virusologi, biologi și epidemiologi semnalează că aerosolii sunt vinovați pentru infectare în 75% dintre cazurile de COVID-19. Specialiștii spanioli recomandă, pe lângă purtarea măştii de protecție, să nu vorbim atunci când ne aflăm în spații închise, precum mijloacele de transport în comun, anunță romania-actualitati.ro.

Studiul, comandat de Ministerul Științei și Inovației, arată că există dovezi mult mai multe în acest sens decât pentru transmiterea prin picături.

Citește și: ‘A executat ordinul președintelui’ – Traian Băsescu, despre implicarea lui Florian Coldea în Irak, acolo unde fostul șef operativ SRI nu avea competență .

Transmiterea prin aerosoli a coronavirusului este încă în dezbatere la nivel internațional, dar studiul de aici indică faptul că este cea mai obișnuită modalitate de contaminare, așa că specialiștii subliniază importanța explicării pentru populație a fenomenului.

Picăturile, spun ei, infectează prin impact în ochi, fosele nazale sau gură și cad la sol la 1-2 metri distanță față de persoana care le emite.

Dar aerosolii, prin dimensiunile lor mult mai mici, prezintă o mai mare infecțiozitate, pentru că penetrează în plămâni, putând cauza forme severe ale bolii COVID-19.

O recomandare nouă din partea experților pentru public este să nu vorbim în spațiile închise și aglomerate, cum sunt vagoanele de metrou.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

Datele științifice arată că atunci când vorbim exhalăm de 10 ori mai multe particule potențial infecțioase și de 50 de ori mai multe când strigăm sau cântăm.

La Barcelona, autoritatea de transport a cerut deja utilizatorilor să călătorească în liniște.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *