Stiri Ultima Ora!

Supravieţuitor de la Colectiv: ‘Domnule Ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă dați demisia!’

Mihai Grecea, unul dintre supravieţuitorii incediului din clubul Colectiv din 2015, care a stat câteva săptămâni în comă, îi cere demisia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, după incendiul de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

“Domnule Ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă dați demisia! Ați mințit publicul pe data de 30 octombrie în acest an. Ați spus că s-a ușurat transferarea în străinătate a pacienților cu arsuri, că ați semnat ordinul de ministru pe care grupul nostru de supraviețuitori de la Colectiv l-a inițiat și negociat cu trei Miniștri ai Sănătății, și pe care l-ați avut în transparență în feb-martie 2020. Nu l-ați semnat. Transferarea pacienților cu arsuri e tot în pixul ministrului și al secretarilor de stat. Și tot la cheremul încă neanchetatului Raed Arafat. Domnule ministru, dacă v-ați fi făcut treaba, în seara asta nu trebuia să plecați la Piatra Neamț ca să rezolvați lucrurile. Trebuia să fi avut acel mecanism în stare de funcționare, implementat și exersat. Un sistem de sănătate publică nu poate funcționa decât cu mecanisme și proceduri, nu cu miniștri care stau cu fundul în mașină și merg permanent în vizite de lucru la fiecare caz grav în parte. Sunteți în poziția în care trebuie să vă dați demisia. Nu este posibil să mai continuați să rămâneți în fruntea sănătății”, scrie Mihai Grecea pe Facebook.

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *