Stiri Ultima Ora!

SURSE Traficanții ridicați de DIICOT Cluj, ‘clienți’ perseverenți ai anchetatorilor – Au mai fost SĂLTAȚI de trei ori în ultimii trei ani

„La data de 23 iulie 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Cluj-Napoca, au efectuat 39 de percheziții domiciliare, în județele Cluj și Hunedoara, la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Din activitățile investigative derulate au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi procurat, comercializat, oferit și deținut pentru consum propriu substanțe psihoactive. În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, 525 de grame de cannabis, 222 de grame de substanțe psihoactive, 5 laptop-uri, 29 de telefoane mobile și 6.484 de lei. De asemenea, au fost descoperite 7 cântare electronice, un pistol airsoft și instrumente pentru consumul drogurilor”, a anunțat IGPR joi.

Surse judiciare afirmă pentru STIRIPESURSE că traficanții ridicați, miercuri, pentru audieri sunt clienți mai vechi ai anchetatorilor de la crimă organizată și nu sunt nici străini de dosare penale.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații – DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Mai precis, informează sursele precizate, protagoniștii acestui nou dosar ar mai fi fost ridicați de altre trei ori în ultimii trei ani pentru alte infracțiuni similare.

Sursele citate menționează că aceștia au primit pedepse blânde, cu suspendare, sau de doar câteva luni cu executare, motiv pentru care mereu au revenit la vechile obiceiuri penale.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus, miercuri, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a 12 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2017 – 2020, o grupare formată din 28 de persoane a desfășurat activități de comercializare droguri de risc și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive către consumatori de pe raza județelor Cluj și Hunedoara.

La data de 23.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au efectuat un număr de 38 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Cluj și Hunedoara, în urma cărora au fost ridicate 525 grame de cannabis, 222 grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, suma de 6484 lei, 5 laptopuri, telefoane mobile, 7 cântare electronice, un pistol de airsoft, instrumente pentru consumul drogurilor, iar până la momentul acțiunii au mai fost capturate alte aproximativ 3 kg de substanțe psihoactive.

În cursul zilei de joi, cei 12 inculpați vor fi prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia și BCCO Târgu Mureș și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj – Napoca.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *