Stiri Ultima Ora!

Țara care îi pedepsește cu 2 ani de PUȘCĂRIE pe cei care nu poartă mască

Etiopienii riscă până la doi ani de închisoare dacă încalcă în mod deliberat restricţiile care vizează limitarea răspândirii COVID-19, a anunţat biroul procurorului general, pe fondul îngrijorărilor că unii cetăţeni nu mai respectă regulile după ridicarea stării de urgenţă, relatează Reuters.

Restricţiile interzic strângerea mâinilor şi prezenţa a peste trei persoane la o masă, fiind de asemenea obligatorie purtarea măştii în locurile publice şi menţinerea distanţării sociale, scrie agerpres.ro.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

Noua lege permite amenzi şi o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani pentru oricine încalcă restricţiile, a declarat miercuri biroul procurorului general într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

“Acum lumea se comportă ca şi cum COVID nu ar mai exista, oamenii nu mai au grijă”, a scris joi ministrul Sănătăţii, Lia Tadesse, pe Twitter.

Citește și: Un fost șef al Serviciului de Informații Externe ‘atacă’ alegerile parlamentare! Va candida pe listele partidului lui Victor Ponta

“Acest lucru va determina o posibilă creştere a răspândirii bolii şi ar putea fi o ameninţare pentru ţară”, a adăugat ea.

Etiopia, a doua cea mai populată ţară din Africa, a declarat stare de urgenţă în aprilie pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Ea a fost ridicată în luna septembrie.

Citește și: Tăriceanu: ‘Pe 6 decembrie avem șansa să eliberăm patul de la ATI pe care îl ocupă guvernul Orban’

Ministerul Sănătăţii din Etiopia a înregistrat 91.118 de cazuri de COVID-19, 1.384 de decese şi 44.506 de însănătoşiri până în prezent.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *