Stiri Ultima Ora!

Turcia anunţă deportarea a doi luptători străini cu cetăţenie olandeză

Ministerul de interne din Turcia a anunţat sâmbătă că doi luptători străini având cetăţenie olandeză au fost deportaţi, transmite dpa potrivit Agerpres

Ministerul a anunţat repatrierea pe Twitter, fără a oferit detalii suplimentare despre cei doi “luptători terorişti străini”. 

Autorităţile de la Ankara au început deportarea luptătorilor străini în ţările de origine – printre aceştia numărându-se persoane cu cetăţenie americană, germană sau altă cetăţenie europeană – la mijlocul lunii noiembrie. 

Turcia a făcut eforturi importante pentru a deporta luptători străini aflaţi în solda organizaţiei Stat Islamic. 

Ankara a insistat asupra faptului că Turcia “nu este un hotel” pentru membrii grupării extremiste. Turcia a ţinut să precizeze, de asemenea, că deportările vor continua chiar dacă ţările de origine ale presupuşilor luptători le-au retras acestora cetăţenia. 

Acţiunea de sâmbătă a adus la 112 numărul persoanelor deportate. Ministerul turc de interne a mai informat că printre cei deportaţi sunt 21 de cetăţeni germani, 13 francezi şi 5 britanici. 

Totodată, au mai fost repatriaţi câte un cetăţean din SUA, Grecia, Danemarca, Irlanda şi Australia, precum şi câte doi belgieni, kosovari şi marocani.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *