Stiri Ultima Ora!

Universitatea Bucureşti, dată în judecată de un student. Taxele de şcolarizare au fost mărite în plină pandemie

Facultate online, dar taxe tot mari. Un student a dat în judecată Universitatea din Bucureşti pe tema taxelor.

Andrei Nicolae Popa este student la Facultatea de Drept din Bucureşti în anul patru. Miercuri are primul termen în procesul cu Universitatea din Bucureşti pe tema taxelor de studiu, notează Mediafax.

El spune că în primăvară au fost mărite taxele pentru studenţi fără să se respecte contractul de studii. Acum că facultatea s-a mutat în online, a mai identificat o problemă. Pentru că nu mai beneficiază de nimic ce ar fi folosit fizic şi palpabil la facultate, taxele mari nu se mai justifică.

„Universitatea nu-şi mai poate executa în mod obiectiv partea sa de obligaţie în raportul educaţional în ceea ce priveşte asigurarea infrastructurii şcolare. În acest context în care Universitatea nu vine să înlocuiască partea sa de prestaţie, cu spre exemplu darea în folosinţă gratuită a unor laptopuri pentru toţi studenţii CUT atunci se justifică reducerea prestaţiei”, declară Andrei Nicolae Popa, student la Drept.

4,2 milioane de lei a câştigat Universitatea Bucureşti din taxele de înscriere anul acesta. Universitatea estimează venituri de 58 de milioane de lei din majorarea taxelor.

Nu numai în România studenţii cer taxe mai mici pe timp de pandemie. Potrivit unui studiu Forbes realizat în Statele Unite, peste nouă din 10 studenţi consideră că învăţarea online nu merită costurile pe care le implică.

Contactat de corespondentul Aleph News, purtătorul de cuvânt al Universităţii Bucureşti a spus că momentan nu poate oferi niciun punct de vedere legat mărirea taxelor.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *