Stiri Ultima Ora!

Variante de lucru la MEC! Secretar de stat, anunț privind tezele: ‘În scenariul roșu, pot fi susținute chiar ca eseu care să fie transmis online profesorului’

În scenariul roșu, elevii ar putea chiar susține ca teză un eseu pe care să îl trimită online, în timp ce în scenariul galben elevii ar putea susține tezele pe rând, atunci când revin la școală, a anunțat luni secretarul de stat în Educație Luminița Barcari.

Florin Cîțu, atac la adresa lui Sorin Grindeanu: TUPEU de PSD-ist! Niște infractori

„Cu privire la teze, trebuie să aplicăm aceeași regula pentru toată lumea, nu putem sa facem discriminări: pentru elevii din scenariul verde sa dam teze, pentru ceilalți nu. Am analizat posibilitatea susținerii tezelor semestriale indiferent de scenariu, pentru că aceste teze sunt prevăzute în ROFUIP aprobat prin ordin de ministru și la a cărui elaborare au contribuit toți partenerii noștri sociali. La momentul respectiv, toți au fost de acord să se susțină. În varianta verde, elevii să dea tezele normal, în scenariul galben să  susțină aceste lucrări atunci când vin elevii la clasă, profesorul având în vedere ca elevii să aibă același tip de item, iar în roșu – în funcție de disciplină – pot fi concepute subiectele pentru teze adaptat în funcție de tipul de itemi la care se pretează fiecare disciplină. La Limba și literatura română, colegii mei au propus chiar un eseu. Dar este doar o variantă de lucru și după ce ne vom consulta cu sindicatele, părinții, elevii, vom lua o decizie. Deci în scenariul roșu, elevul să transmită lucrarea lui în timp real profesorului. Noi am studiat toate posibilitățile și, în functie de ce vom stabili la nivelul MEC, vă vom transmite un răspuns final”, a declarat Barcari în cadrul unei conferințe.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *