Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Veste-șoc din partea autorităților elene! Românii nu mai pot intra în Grecia fără rezultatul negativ al testului pentru COVID-19

Testul trebuie să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore îninte de a intra în Grecia, prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră deschis în acest moment. Anunţul a fost făcut în urmă cu câteva clipe de purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena.

Măsura a fost decisă într-o ședință extraordinară de guvern și va intra în vigoare de pe 14 iulie, de la ora 6 dimineața. Pot pătrunde în Grecia, fără rezultatul testului, doar anumite categorii, cum ar fi medici, diplomați sau lucrători în transporturi.

Mai mult, turiștii străini au obligația să completeze în continuare un formular online cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară.

Până în acest moment, peste 100 de turiști străini au fost confirmați cu coronavirus în Grecia. Dintre ei fac parte și trei români. Reprezentanții Afacerilor Externe au anunțat momentan că unul dintre români se află pe Insula Thassos, iar un altul în Paralia Katerini și că ambii au o stare de sănătate bună. Despre cel de-al treilea nu se cunosc mai multe informații până acum.

Grecia a înregistrat un bilanț total de 3.672 de cazuri pozitive de coronavirus până în acest moment, 193 de persoane fiind decedate, iar 1.374 fiind vindecate.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *