Stiri Ultima Ora!

VIDEO Idei și pentru orașele României în care urșii invadează străzile: Japonia foloseşte lupi-robot pentru a îndepărta urşii sălbatici

Autorităţile unui oraş din Japonia foloseşte lupi-robot pentru a îndepărta urşii care au devenit un pericol din ce în ce mai mare în regiunile rurale din arhipelag, informează Reuters.

Oraşul Takikawa, situat pe insula Hokkaido, în nord, a achiziţionat şi a instalat o pereche de lup-robot după ce în septembrie, mai mulţi urşi au fost văzuţi în diverse cartiere. Autorităţile municipale au precizat că, din acel moment, nu au mai fost zăriţi alţi urşi, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a găsit soluția! Cum ar putea dispărea virusul în doar trei minute

Frecvenţa apariţiei urşilor se situează la cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani, în special în regiunile rurale din vestul şi nordul Japoniei, potrivit relatărilor postului naţional de televiziune NHK. Au existat zeci de atacuri până la acest moment din 2020, două dintre ele, mortale, determinând guvernul să se întrunească luna trecută într-o şedinţă de urgenţă pentru a încerca să găsească o soluţie.

Lupul-robot, denumit ”Monster Wolf”, are un trup lăţos sprijinit pe patru picioare, o coamă deschisă la culoare şi ochi roşii, fioroşi. Când i se activează senzorii de mişcare, îşi mişcă capul, ochii încep să-i strălucească şi emite 60 de sunete diferite, de la urlete asemănătoare lupilor la zgomotul emis de un utilaj.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

Producătorul dispozitivului, compania Ohta Seiki, a vândut aproximativ 70 de unităţi din acest robot începând cu 2018.

Lupii reali populau insulele centrale şi de nord ale arhipelagului nipon înainte să fie vânaţi până la extincţie în urmă cu mai mult de un secol.

Citește și: Mare atenție! Declarația pe propria răspundere este valabilă numai în format fizic

Autorităţile din Takikawa au precizat că urşii devin mai activi şi periculoşi în timp ce caută hrană înainte de intrarea în hibernare la sfârşitul lui noiembrie. Penuria de ghinde şi nuci din sălbăticie de anul acesta ar putea fi motivul pentru care aceste animale se aventurează mai aproape de oraşe, în căutarea hranei, precizează media locală.

[embedded content]

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *