Stiri Ultima Ora!

VIDEO – Klaus Iohannis, despre secția ATI care a ars la Piatra Neamț: Graba nu poate fi folosită ca scuză

Președintele Klaus Iohannis a criticat, marți, la Cotroceni, faptul că secția ATI care a ars la Piatra Neamț a fost reconfigurată în ziua incendiului, fără solicitarea avizului DSP.

„Nicio graba nu poate sa puna in dificultate pacientul. Niciodata din motive ca ‘Hai sa trecem mai departe’ nu pot fi facute improvizatii care pun in pericol viata pacienteilor si a personalului medical. Nicio graba nu poate fi folosita ca scuza pentru nerespectarea unor norme care si asa nu sunt foarte complicate”, a declarat Klaus Iohannis.

Ce a anunțat DSP Neamț:

„Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ. Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu paturi au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene” .

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *