Stiri Ultima Ora!

VIDEO – Ludovic Orban recunoaște: ‘La instalațiile interioare n-au fost făcute verificări, iar la cele de oxigen ultima a fost făcută în martie 2020’

Premierul României, Ludovic Orban, a venit cu precizări în privința instalațiilor de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. El spune că la instalațiile interioare n-au fost efectuate verificări în ultima persioadă, iar la cele de oxigen – administrat de o companie privată – ultimele au fost făcute în martie 2020.

Citeste si: Detalii DRAMATICE de la Neamț: Medicul și-a riscat propria viață pentru a salva un pacient

„La instalațiile interioare n-au fost făcute verificări. La stația de oxigen e a unei companii, iar ultima verificare a fost făcută în martie 2020. facem verificări pentru a garanta siguranța medicilor.

Conformitatea instalațiilor e făcută de alte instituții, nu de ministrul Sănătății. Obligația maganerilor de spial e să aibă contracte de mentenanță.

Din punct de vedere managerial e simplu: managerul a spus că se fac lucrări pentru creșterea capacității. Nu a existat o asemenea solicitare. Mai ales o astfel de modificare trebuia să fie o notificare la DSP. Acolo la etajul 2 au fost făcute lucrări. Asta și alte lucrări, legate de priză și altele.

Instalații de stingere incendiului e necesar să aibă. Nu pot să vă zic dacă la Neamț era așa ceva”, a spus Ludovic Orban.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *