Stiri Ultima Ora!

VIDEO – Marcel Ciolacu: Mi-a răspuns liderul minorităților naționale din Parlament, este de acord cu Pactul pe Sănătate

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seară, la România TV, că liderul grupului minorităților naționale din Parlament, Varujan Pambuccian, este de acord cu propunerea PSD de realizare a unui consens politic privind un Pact pe Sănătate.

„A răspuns liderul minorităților naționale, este de acord”, a afirmat Marcel Ciolacu. „Până acum nu a mai răspuns nimeni”, a adăugat el.

Liderul PSD a precizat că sănătatea trebuie să primească 9,5% din PIB, similar cu media din statele europene. „După ultima pandemie, România trebuie să aloce aceşti bani”, a adăugat Marcel Ciolacu.

“Numai un pact naţional pe sănătate, asumat de toate forţele politice, indiferent cine vine la putere să nu încalce acest pact, numai un astfel de semnal trebuie dat cetăţenilor că sănătatea lor este prioritatea zero din acest moment. Altfel nu putem depăşi acest impas în care ne aflăm, sub nicio formă nu îl vom depăşi cu înjurături şi cu acuze reciproce”, a mai afirmat Ciolacu.

PSD le-a transmis, miercuri, liderilor partidelor parlamentare și președintelui Klaus Iohannis, câte o solicitare privind adoptarea unui Pact pe Sănătate care să stabilească anumite obiective „indiferent cine va fi la conducerea țării”. PSD îi solicită șefului statului să medieze un consens național între partide, pe tema sănătății.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *