Stiri Ultima Ora!

Violențe în timpul alegerilor din Republica Moldova – Localnicii din Varnița încercă să blocheze accesul alegătorilor din Transnistria

Alegerile din Republica Moldova nu sunt lipsite de incidente. Autoritățile sunt îngrijorate de violentele din localitatea Varniţa din raionul Anenii Noi, acolo unde locuitorii din zonă încearcă să blocheze accesul alegătorilor din Transnistria la secţiile de votare amenajate pe raza localităţii, iar forţele speciale ale Poliţiei au fost nevoite să intervină.

CEC a precizat, printr-un comunicat de presă, că în “acţiunile violente” “sunt implicate persoane din rândul localnicilor şi al forţei veteranilor, care încearcă să pericliteze desfăşurarea procesului electoral”.

Citește și: Fiica unui BĂRBAT DECEDAT la ATI Piatra-Neamț își URLĂ DUREREA: Nu știu nimic de el de patru zile. Așa bine i-au lăsat că au murit!

“Regretăm faptul că a fost blocat accesul către secţia de votare, iar pentru aplanarea conflictului a fost necesară intervenţia colaboratorilor organelor de drept în vederea asigurării exercitării dreptului la vot pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului. Chemăm la calm şi toleranţă şi atenţionăm că orice acţiune de îngrădire a libertăţilor şi a drepturilor altor persoane este contrară legislaţiei Republicii Moldova. Obstrucţionarea dreptului la vot poate fi sancţionată contravenţional şi penal”, se arată în documentul transmis de CEC potrivit Agerpres.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova se confruntă candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. În primul tur, desfăşurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *