Stiri Ultima Ora!

Virgil Popescu: În momentul acesta sunt validate 5.100 de cereri de finanţare pentru schema de ajutor referitoare la microgranturi

Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunţat că în acest momen sunt validate 5.100 de cereri de finanţare pentru schema de ajutor referitoare la microgranturi. Acesta a adăugat că „pentru schema referitoare la capitalul de lucru, evaluarea va începe luni şi estimez că, până la sfârşitul acestei luni, conturile firmelor vor fi alimentate cu banii solicitaţi”, anunță news.ro.

„Stadiul programului de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijloci din cadrul Ministerului Economiei:

– Măsura 1- În momentul acesta sunt validate 5.100 de cereri de finanţare pentru schema de ajutor referitoare la microgranturi. Mâine se vor trimite firmelor, prin platforma online, contractele pentru a fi semnate. Beneficiarii vor trebui să semneze contractele, iar în maximum 2 zile banii vor intra, prin intermediul băncilor, în contul firmelor.

Citește și: VIDEO – Scriitorul Mircea Dinescu îi răspunde lui CTP, acest ‘împărat în trening’: ‘Poate că i-aș fi plâns de milă’

– Măsura 2 – Pentru schema referitoare la capitalul de lucru, evaluarea va începe luni şi estimez că, până la sfârşitul acestei luni, conturile firmelor vor fi alimentate cu banii solicitaţi.

– Măsura 3 – Tot săptămâna viiitoare, dacă aprobăm în Guvern modificările aduse OUG 130/2020, vom lansa apelul pentru măsura privitoare la capitalul de investiţii”, a transmis Virgil Popescu la şedinţa de miercuri a Guvernului.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *