Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Viziere donate pentru medici, ținute sub cheie de manageri de spitale. Tinerii care le-au lucrat sunt școliți în străinătate, iar în țară n-au găsit loc de muncă

Este vorba de câțiva tineri ingineri care și-au propus să dea o mână de ajutor personalului medical atât de greu încercat în această perioadă.

Lipsa unui echipament de protecție adecvat în lupta cu coronavirusul îi sperie pe toți cei care lucrează în spitale.

Vizierele lucrate de tineri au menirea de a proteja cadrele medicale care astfel și-ar fi recăpătat și încrederea, dominată de teamă în ultimele zile.

Mama celei care a inițiat această acțiune a povestit pe contul de Facebook cum s-a întâmplat.

“Iata ca nu coronavirusul ne omoara, cat ne omoara hotia, avaritia, nesimtirea:

Toată lumea strigă după echipament de protectie acum! Fiica mea a terminat inginerie medicală, master în genetică si doctorat în cercetare în Anglia. 

S-a întors in Romania și nu și-a găsit loc de munca potrivit studiilor, așa că, a lucrat la proiecte pentru industria auto. 

Acum două săptămâni, a inițiat un proiect de confecționare aparatura medicala de protecție pentru personalul medical care este expus contaminării, împreună cu alți 4 ingineri, colegi de ai ei. Au cumparat materiale și au donat viziere mai multor spitale. 

Alaltaieri, m-a sunat plangând și mi-a zis că o sună medicii că nu primesc viziere pentru că unii manageri le țin sub cheie.

Noi nu ne mai facem bine! Când auzi că unii donează și alții fură și recomercializează produse vitale pentru personalul medical (mănuși, dezinfectanț, măști) mă întreb dacă noi, ca popor mai avem vreo șansă să ne revenim?”, a scris Julia Preda pe Facebook.
 

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *