Stiri Ultima Ora!

Volume semnate de Eliade şi Camil Petrescu, corespondenţă a reginei Maria şi autografele unora ca Angelina Jolie şi Cristiano Ronaldo, licitate la Artmark

Citește și: Soția și Menajera, INTERPUSELE lui Daniel Tudorache – Lua prin intermediul lor diamante, vacanțe de lux, școli private, și aveau conturi și de 3 milioane de lei

De o deosebită valoare este şi fondul de corespondenţă a reginei Maria, a filosofului Emil Cioran şi a istoricului Nicolae Iorga, care prezintă cele mai diverse aspecte ale vieţii şi activităţii prolifice.

Completează colecţia de autografe şi cărţile de vizită sau cărţile poştale istorice cu imaginea şi semnătura unor personalităţi istorice fotografiile de epocă şi contemporane cu semnătura olografă a unor sportivi de performanţă şi a unor celebri actori de la Hollywood.

Citește și: Fostul edil de la Sectorul 1 ar fi SUSȚINUT un traficant de influență – A beneficiat de sume de bani DISPROPORȚIONAT de mari în raport de venituri

Între cele 177 de loturi scoase la vânzare se numără cărţi semnate de Nichita Stănescu, George Bacovia, Tudor Arghezi şi Adrian Păunescu.

O colecţie de 27 cărti poştale, cu semnăturile olografe ale Hortensiei Papadat-Bengescu, Mariei Cantacuzino, Marthei Bibescu, ziaristului George Emanuel Lahovari, Ermil Pangrati, Constantin I.C. Brătianu, Cincinat Pavelescu, familiei Alexandru Tzigara-Samurcaş, familiei Dinu Lipatti, dramaturgului Ion Bacalbaşa, Ion Constantin Moisil şi mareşalului Constantin Prezan – datând din prima jumătate a secolului XX – are preţul de pornire de 900 de euro.

O alta, cu 16 cărţi poştale trimise către scriitorul Corneliu Moldovan, cu semnăturile olografe ale lui Mircea Eliade, Ion Agârbiceanu, Victor Eftimiue şi Liviu Rebreanu, va fi vândută de la 400 de euro.

Citește și: BREAKING Au fost VÂNDUTE, BĂTUTE, ÎNECATE controlat în CADĂ și INJECTATE cu heroină – Poveștile crunte a victimelor grupării lui Alex Bodi/Adrian Tâmplaru

Un colaj cu semnătura olografă a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, datat cca. 1860, piesă rară de colecţie, este scos la vânzare pornind de la 500 de euro.

Tot de la 500 de euro porneşte şi cererea referitoare la plata diurnei cuvenite pentru luna august, scrisă de Ion Luca Caragiale pe 21 august 1882, cu semnătura olografă a dramaturgului.

De la acelaşi preţ va fi licitată şi cartea poştală trimisă de Emil Cioran către tatăl său, protopopul Emilian Cioran, de la Paris, în 1938.

Citește și: DOSAR DRAMA unei femei traficate de ‘iubitul’ din gruparea Bodi-Tâmplaru – I-a pus PISTOLUL la tâmplă, a tăiat-o și o amenința că o incendiază, pentru bani

O carte poştală din 1917 ilustrând-o pe regina Maria, cu semnătura olografă a reginei, în ramă decorată cu motive Neo-brâncoveneşti, face parte din licitaţie, pornind de la 300 de euro.

O vedere din Delta Dunării adresată lui Barbu Delavrancea în 1912 de către viitoarea regină Maria şi de doi dintre copiii săi, viitorul rege Carol II şi principesa Elisabeta, purtând semnăturile olografe ale expeditorilor, are un preţ de pornire de 175 de euro şi provine din colecţia lui Corneliu Vadim Tudor.

Volumul „Dramă”, de Victor Hugo, cu dedicaţia lui Titu Maiorescu către Barbu Ştefănescu Delavrancea şi ex-libris Dimitrie Sturdza, are un preţ de pornire de 350 de euro. Este datat 1893.

Pornind de la 400 de euro este vândut „Restrişti”, de Ilarie Voronca, cu desene de Victor Brauner, dedicaţia şi semnătura olografă a autorului către pictoriţa Hedda Sterne. Aceasta esteo ediţie bibliofilă, piesă rară de colecţie.

Fotografiile cu autografele unor sportivi şi staruri de la Hollywood, însoţite de certificate de autenticitate, sunt scoase la vânzare cu preţuri cuprinse între 30 de euro şi 200 de euro.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *